We Are Here (film)

We Are Here is een filmregistratie van een coming of age theatervoorstelling over drie jongeren en hun zoektocht naar identiteit en seksualiteit.

Drie jonge acteurs vertellen hun (autobiografische) verhaal over universele thema’s als liefde, vriendschap en zelfacceptatie. Mher, Ezra en Mats zijn hartsvrienden. Ze bespreken alles met elkaar. Mher struggled ermee dat hij niet uit de kast kan komen bij zijn familie vanwege hun culturele achtergrond. Mats is voor het eerst smoorverliefd, maar is deze liefde wederzijds? Ezra wordt geconfronteerd met een grote verandering binnen haar relatie waardoor alles op losse schroeven komt te staan. Hoe moet zij zich daartoe verhouden?

Wij willen met deze voorstelling angst wegnemen bij de jonge kijker als het gaat over hoe er naar gender, homoseksualiteit of de queercommunity wordt gekeken. Personen die buiten de norm vallen zijn geen glitterbommen, maar net als zij, met problemen die zij ook hebben.

Wij streven ernaar om de queercommunity zichtbaarheid te geven en nieuwe rolmodellen te bieden waarmee we een veiliger klimaat willen genereren voor LHBTQ-ers, in- en uit de kast.

Algemene informatie

Duur: 45 minuten | Nagesprek: 20 minuten
Boekperiode: vanaf 8 december 2023 (Paarse Vrijdag)
Educatie: lesbrief met inleiding, film, nagesprek door theaterdocent

Doelgroep: VMBO, Havo VWO & MBO niv. 1 t/m 4

In de pers

RTV Oost
RTV Oost Spunck Podium
Lees verderLees verder
No items found.