EDUCATIE

Bij TEN is het educatieve randprogramma een belangrijk onderdeel van het voorstellingbezoek. Daarom ontwikkelen we bij iedere voorstelling educatiemateriaal dat de beleving van de voorstelling voor bezoekers versterkt en de kijker uitnodigt verbanden te leggen tussen de inhoud van de voorstelling en hun eigen leven.

Wij ontwikkelen een lesbrief passend bij elke voorstelling die vooraf bezocht kan worden door de kijker, hier zitten opdrachten in verwerkt die op thema’s en voorstellingsinhoudelijk de kijker voorbereid op het bezoek aan de voorstelling. Onze acteurs gaan na de voorstelling in gesprek met de kijker en bieden ruimte om te reflecteren en te verdiepen.

Ons publiek leert zich door onze voorstellingen te verplaatsen in een andere rol, zich met een ander te identificeren en/of om het gedrag van anderen te voorspellen. Door theater komen kijkers in aanraking met taal die vaak anders is dan de taal in hun omgeving.

Inclusiviteit en diversiteit zit in ons DNA. Onze doelgroep is een doorsnede van een inclusieve maatschappij. Deze diverse doelgroep herkent zich in onze voorstellingen. Wij borgen dat door te werken met een inclusieve cast en crew. Acteurs met verschillende culturele achtergronden, geaardheden en huidskleuren. Daarnaast zijn onze producties grotendeels autobiografisch: eigen ervaringen van acteurs, regisseur en/of schrijver vormen de input voor het script. Dit resulteert in sterkere invoelbaarheid bij zowel speler als kijker.