Uit De Maat

De wachter verveelt zich een ongeluk bij de achterpoort. Elke dag hetzelfde liedje. Er gebeurt helemaal niets! Daar komt gauw verandering in als hij op een dag de dochter van de grote baas van huis weg ziet lopen. Hij besluit zijn stoute schoenen aan te trekken en haar te volgen het bos in. Het meisje moet niets van hem hebben, maar toch laat hij zich niet wegsturen.

Ze komen erachter dat ze, ondanks dat ze uit twee totaal verschillende werelden komen, best wel op elkaar lijken. Allebei mogen ze van buiten niet zijn zoals ze zich van binnen voelen. Ze proberen elkaar te leren hoe ze toch zichzelf kunnen zijn, en dat anders zijn je juist heel bijzonder maakt. Maar hoe doe je dat? Jezelf zijn? En is ‘jezelf’ wel leuk genoeg?

Uit De Maat is een muzikale voorstelling over een dromende, eenzame jongen en een verwend meisje dat alles lijkt te hebben. Een verhaal over niet in het systeem passen, maar toch aan alle verwachtingen moeten voldoen. Over alle vragen zonder antwoord en over je veel fijner voelen in de kleren van de ander. Over hokjes en labels en over de kracht van het anders-zijn. Vol met liedjes en deuntjes die nog weken in je hoofd blijven hangen. Een kleurrijk anti-sprookje voor iedereen van 8 tot 108 jaar!

In de pers

Theaterkrant
Humoristische voorstelling over uit de maat lopen
Lees verderLees verder
No items found.