I Am Hope

Welkom bij de auditie der audities! De zoektocht naar Hollands Next Top Motivator. Het gezicht van een nieuwe tijd, het gezicht van hoop. Iemand die de wereld gaat veranderen. Iemand die beroemd wil worden voor de Goede Zaak, wij zijn opzoek naar de nieuwe Greta Thunberg. En dat kan jij zijn!

Twee vertegenwoordigers van een consortium reizen langs scholen in Nederland om dè nieuwe klimaatinfluencer te vinden. Zij zorgen voor faam, likes en volgers inhoudelijke teksten hoef je niet te schrijven dat doen zij wel voor je. Eigenlijk hoef je niets te kunnen, alleen maar te zijn. Want ‘fame is presence’.
Maar vandaag is de CEO van het bedrijf meegekomen, want waarom is er nog steeds geen nieuw boegbeeld gevonden? Een pitch die normaal altijd zo smooth verloopt, wordt nu ruw verstoord door onderliggende motieven. Is het klimaat en de toekomstige generatie wel zo gebaat bij deze casting?

In eerste instantie klinkt het heel aantrekkelijk, misschien zelfs inspirerend. Maar hoe langer ze blijven praten, hoe duidelijker wordt waar deze types vandaan komen. Dit zijn lobbyisten en reclamemakers. Ze werken voor grote bedrijven – oliebedrijven, zal uiteindelijk blijken. Ze zijn niet alleen op zoek naar het gezicht van een vijand. Iemand die ze zwart kunnen maken, die ze neer kunnen zetten als naïef. Nee. Iemand die zó inspirerend is, dat de rest van de generatie denkt ‘ach, laat maar. Greta lost het wel voor ons op.’

I AM HOPE gaat over verantwoordelijkheden, onze verantwoordelijkheden. Hoe gaan we om met klimaatcrisis en hoe kunnen we samen, als generatie, ons inzetten om de planeet behouden? Alleen ben je slechts een regendruppel. Samen kunnen we een krachtige storm zijn!

In de pers

Theaterkrant
UITGEKIENDE AANSLAG OP HET PUBERBREIN
Lees verderLees verder
No items found.