Circular

Circular is een voorstelling over kansen het doorbreken van patronen. Wat neem je mee van je ouders en wat laat je los? Circular gaat over het systeem van nature vs nurture. Is de weg die je bewandelt al voor je bepaald of kan je losbreken van verwachtingen die je omgeving van je heeft? Zijn we gedoemd om op onze ouders te gaan lijken of kan een cirkel gebroken worden en ka je in volledige vrijheid je eigen keuzes maken?

Acteurs Dominique en Michiel wachten op hun jonge collega Ezra. Ondertussen geven ze het publiek alvast een standaard introductie. Dan komt Ezra oprijden op haar elektrische step, het kostte even wat tijd om een laadpaal te vinden voor haar nieuwe Tesla. Michiel en Dominique weten niet wat ze horen: vorige week liep Ezra nog in een tweedehands zeeman shirtje.

Ezra legt uit hoe ze via bitcoin in korte tijd heel rijk is geworden en nu eindelijk het leven leeft dat bij haar past. Ze heeft haar ouders van kinds af aan alleen maar zien werken en daardoor hebben ze als gezin nooit echt tijd met zijn allen gehad. Uit dat patroon wil ze breken, met dat patroon heeft ze gebroken. Ze gaat ook stoppen met deze productie. Vanaf nu wordt ze family woman. Michiel en Do vragen zich hardop af of je wel zo makkelijk uit je ‘milieu’ kunt breken. Daar heb je toch ook anderen voor nodig?

Dan gaat haar telefoon over: haar vader is gearresteerd door de Belastingdienst. Zo’n auto voor de deur, dat is verdacht. Ezra’s vader spreekt matig Nederlands en volgens haar moeder heeft hij schone kleren nodig. Dit is precies niet wat Ezra wilde voor haar familie, dus Ezra schiet natuurlijk te hulp. Michel en Dominique helpen haar als vanzelfsprekend, ze zijn immers nog steeds collega’s. In de rollercoaster waar Ezra in terecht komt maken ze impulsieve beslissingen waardoor ze steeds dieper in de shit komen. Lukt het ze om de boel recht te lullen?

Algemene Info

Duur: 45 minuten | Nagesprek: 20 minuten Locatie: Schoolplein

Opbouwtijd: 1,5 uur | Afbreektijd: 1,5 uur

Speelperiode: vanaf 18 maart 2024 | Speeldagen: hele week

Educatie: lesbrief & nagesprek met acteurs

Maximum aantal bezoekers: schoolvoorstelling 75 personen

DOELGROEP VO (onder – en bovenbouw), MBO, HBO

In de pers

No items found.
No items found.