Boys don't cry

Opgroeien in een regio waar de ‘glitternicht’ niet jaarlijks door de grachten vaart. Waar ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ het credo is. Het verhaal van twee vrienden die samen – met veel humor – op een eigen manier worstelen met hun identiteit. Een voorstelling over er anders uitzien of eigenlijk iemand anders zijn, en daar keihard op afgerekend worden.

Boys Don’t Cry is een coming-of-age voorstelling over twee jongens die opgroeien in de christelijke streken van Oost-Nederland. Boudewijn en Jules vertellen het verhaal van hun vriendschap. Hoe ze samen op vakantie gingen naar Frankrijk, voor het eerst naar de discotheek, hoe Boudewijn Jules steunde in zijn strijd tegen kanker en de nasleep ervan. En hoe de één een gevecht leverde van vijftien jaar om de ander te zeggen wat hij het allermoeilijkste vindt: ik ben homo.

Boys Don’t Cry ging op 13 september 2015 zijn premiere. Op 16 juni 2019 speelde de voorstelling zijn derniere. Ruim 30.000 jongeren en volwassenen zagen deze voorstelling.

In de pers

De Stentor
Corien Feikens start Theatereducatie Nederland en debuteert met tranentrekker’
Lees verderLees verder
De Gelderlander
‘Boys don’t cry ontroert, schuurt en overtuigt’
Lees verderLees verder
De weekkrant Noordoost-Twente
‘Er rust nog steeds een soort van taboe op homoseksualiteit’
Lees verderLees verder
Dagblad van het Noorden
‘Schrijf iemand niet af omdat hij homo is’
Lees verderLees verder
Theaterkrant
EMOTIES WAAR JE IETS MEE MOET
Lees verderLees verder
No items found.