De 14 jarige Veerle krijgt op Instagram veel aandacht van jongens. Eén van die jongens is de paar jaar oudere Tim. Ze hebben veel gemeen en hun online vriendschap groeit. Ze delen alles met elkaar, maar houden hun vriendschap voor de buitenwereld zoveel mogelijk geheim. Zeker als Tim vraagt om af te spreken en Veerle de moed bijeen raapt om hem te ontmoeten.

Offline is een voorstelling over loverboys. Waar ze vroeger bij het schoolhek stonden, zitten ze nu online. Het publiek kijkt mee in de digitale wereld van de hoofdpersoon. De snelle schakelingen in de vertelling tussen de jonge Veerle en de volwassen Veerle laten het publiek op het puntje van hun stoel zitten. De kijker wordt daarbij geconfronteerd met de werkelijkheid achter het internetvriendje.

EDUCATIE
De voorstelling is geschikt voor leerlingen vanaf de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Ons lesmateriaal bestaat uit een lesbrief voor de leraar, een nagesprek met de acteurs als de voorstelling is afgelopen en online verwerkingslessen.

SPEELPERIODE
Doorlopend.

VERWERKINGSLES

Offline button