TRAILER

Na een schokkend incident op het schoolplein wordt er een jongen bewusteloos gevonden. Hij is er ernstig aan toe. Drie jongeren die voor het laatst gezien zijn met het slachtoffer worden op het matje geroepen bij de directeur. Ze zullen een verklaring voor de politie moeten afleggen. Alle leerlingen zijn naar huis gestuurd. Alleen zij worden binnen gehouden. En terwijl ze wachten op het verhoor, vechten ze hun problemen verder uit.

Langzaamaan ontvouwt zich een puzzel van wat er in de week voorafgaand aan het incident heeft plaatsgevonden en hoe de drie zich tot elkaar verhouden. Maar laten ze ook daadwerkelijk het achterste van hun tong zien? Wie durft er kleur te bekennen? En wanneer heeft een grap zijn grens bereikt?

 

No Joke is een voorstelling waarin het publiek geconfronteerd wordt met (onbewuste) vooroordelen en aannames. Deze voorstelling is te boeken voor seizoen 2019/2020. Hij is op 26 mei 2019 in premiere gegaan. 

EDUCATIE
De verwerkingslessen passen binnen het curriculum van het vak Burgerschap en thema’s die behandeld worden sluiten aan bij de 21st century skills. Ook bestaat de mogelijkheid om workshops bij te boeken om dieper op de behandelde thema’s in te gaan in de klas of bijvoorbeeld met een groep docenten of ouders.

Duur:70 minuten
Nagesprek:20 minuten
Speeloppervlakte:8 x 6 x 4 meter
Opbouwtijd:4 uur
Afbreektijd:1,5 uur
Speelperiode:doorlopend
Speeldagen:hele week
Educatie:lesbrief met voorles, nagesprek met acteurs en verwerkingsles in lesbrief
Maximum aantal bezoekers
School in theater200 personen
Vrije voorstelling:250 personen

Concept: Abdel Daoudi en Corien Feikens
Tekst: Abdel Daoudi en Corien Feikens i.s.m. Scott Beekhuizen, Adina Macpherson en Kevin Klein
Regie: Abdel Daoudi
Spel: Adina Macpherson, Scott Beekhuizen en Kevin Klein
Muziek: Rosa Sanne en Scott Beekhuizen
Scenografie en Licht: Vasilis Apostolatos
Artistieke leiding en kostuums: Corien Feikens
Zakelijke leiding: San Jonker
Scenefoto’s en trailer: Erik Franssen
Campagnebeeld: Gerben Rink
Met dank aan: Fajr Abdelkader, Abdel Adi, Hervormd Weeshuis, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle

Doelgroep:
VO (Bovenbouw), MBO, HBO

Wilt u meer informatie over de voorstelling of een geheel vrijblijvende offerte? Klik dan op de button hieronder of mail naar info@tenproducties.nl