I AM HOPE is een voorstelling voor jongeren van 12 jaar en ouder, over klimaatverandering, verantwoordelijkheid dragen en het opgroeien in een kapitalistisch systeem.

Drie corporate uitziende mensen komen het klaslokaal binnengelopen. Ze dragen pakken, of mantelpakjes, of coltruien. Ze hebben moodboards onder hun arm, glimmende posters, misschien zelfs een beamer met bedrijfsvideo’s erop.

Ze zijn op zoek naar iemand die beroemd wil worden. Megaberoemd. Gigaberoemd. Beroemdste persoon op de wereld. Iemand die het gezicht van een generatie wordt.

Malala is passé. Greta is uit. Nu is het tijd voor een nieuwe jongere die het gezicht gaat worden van verandering. Het gezicht van de toekomst. Het gezicht van Hope.

Wat volgt is half TED-talk, half The Voice – Heb jij het in je om de face van een generation te zijn?

Flitsend, smooth en heel interactief.

In eerste instantie klinkt het aantrekkelijk, misschien zelfs inspirerend. Maar hoe langer ze blijven praten, hoe duidelijker wordt waar deze types vandaan komen. Dit zijn lobbyisten en reclamemakers. Ze werken voor grote bedrijven – oliebedrijven, zal uiteindelijke blijken. En ze zijn niet alleen op zoek naar het gezicht van een vijand. Iemand die ze zwart kunnen maken, die ze neer kunnen zetten als naïef. Iemand die af kunnen doen.

En iemand die zó inspirerend is, dat de rest van de generatie denkt ‘ach, laat maar. Greta lost het wel voor me op.’

I AM HOPE gaat over beroemdheid en verantwoordelijkheid. Over Britney en Greta, over parasociale relaties en hoe wij stervelingen kijken naar celebrities en influencers, hoe wij denken hun leven te kennen. Het gaat over de druk die ligt op de schouders van een volgende generatie. Moeten we zoeken naar een verlosser? Of moeten we allemaal ons steentje bijdragen? En hoeveel steentjes is genoeg?

Deze voorstelling is te boeken voor op school vanaf 23 november 2021.

EDUCATIE
De voorstelling gaat gepaard met een nagesprek met de acteurs in de klas na afloop van de voorstelling. Tevens is er een lesbrief met daarin een voor- en nales. Wij adviseren deze te gebruiken voorafgaand aan het bezoek.

Duur: 50 minuten
Nagesprek: 20 minuten
Speeloppervlakte: 8 x 6 x 4 meter
Opbouwtijd: 1 uur
Afbreektijd: 1 uur
Speelperiode: vanaf nov 2021
Speeldagen: hele week
Educatie: lesbrief & nagesprek met acteurs
Maximum aantal bezoekers
Schoolvoorstelling 150 personen
Vrije voorstelling: 250 personen

Regie: Abdel Daoudi
Tekst: Daan Windhorst
Vormgeving: Vasilis Apostolatos
Techniek en tourproductie: Bas Willekes
Productie en educatie: Corien Feikens

Doelgroep:
VO (onder- en bovenbouw), MBO, HBO

Wilt u meer informatie over de voorstelling of een geheel vrijblijvende offerte? Klik dan op de button hieronder of mail naar info@tenproducties.nl