I AM HOPE is een muziektheatervoorstelling voor jongeren van 12 jaar en ouder, over klimaatverandering, jeugdprotest en het opgroeien als kind in een minderwaardig systeem. 

“Nederland 2050. Het is januari maar op het strand liggen honderden mensen te bakken in de zon. Kinderen spelen in het kalme deel van de zee en een paar honderd meter verderop halen surfers hun hart op bij de perfecte golfslag op Surfer Beach. Een paar kilometer landinwaarts glijden skiërs en snowboarders van de openluchtbergen in de Holland Alpen. Het dikke pak sneeuw dat ook in het vlakke gebied rondom de berg ligt leent zich perfect voor het maken van een sneeuwpop of een goed sneeuwballengevecht. In bosrijke gebieden verspreid over het land is het windstil en schijnt er een zacht zonnetje die een heerlijke temperatuur biedt voor wandelaars. In wijken met dure huizen is het tot laat in de avond goed uit te houden waardoor de bewoners ’s avonds nog lang in de tuin kunnen borrelen na de barbecues die ze hebben gegeven. Op al deze plekken zijn de mensen vrolijk, iedereen zegt elkaar vriendelijk gedag en ziet er goed en verzorgd uit.”

Het verhaal speelt zich af in wereld van zonneschijn en schone schijn. Iedereen lijkt gelukkig, ziet er mooi uit en het is altijd lekker weer. In werkelijkheid wordt de schone schijn allemaal vanuit de overheid gereguleerd. Mooi weer is voor de rijke wijken, en daar hebben de armen onder te lijden. Naar de jeugd wordt niet geluisterd.

Het jonge meisje Hope ontdekt via een geheim netwerk van rebelerende jongeren dat de overheid het weer reguleert via nanobots en dat deze veel meer effect hebben op de planeet dan alleen het reguleren van de weersomstandigheden. De uitstoot van deze bots beïnvloed ook het gedrag van de mensen op aarde. Als Hope hierachter komt, radicaliseert ze en wordt ze opgepakt. Met publiek als rechter bepalen zij wat de straf is die haar wordt opgelegd. Of voegen ze zich bij haar en komen ze samen tot verandering?

I AM HOPE is een voorstelling waarin het publiek geconfronteerd wordt met de kwetsbaarheid van onze planeet en aangemoedigd om hun stem te laten gelden voor verandering. Deze voorstelling is te boeken voor theaterseizoen 2021.

EDUCATIE
De voorstelling gaat gepaard met een nagesprek met de acteurs in de zaal na afloop van de voorstelling. Tevens is er een lesbrief met daarin een voor- en nales. Wij adviseren deze te gebruiken voorafgaand aan het bezoek.

Duur: 70 minuten
Nagesprek: 20 minuten
Speeloppervlakte: 8 x 6 x 4 meter
Opbouwtijd: 3 uur
Afbreektijd: 1,5 uur
Speelperiode: doorlopend
Speeldagen: hele week
Educatie: lesbrief & nagesprek met acteurs
Maximum aantal bezoekers
Schoolvoorstelling 150 personen
Vrije voorstelling: 250 personen

Regie: Abdel Daoudi
Tekst: Scott Beekhuizen
Spel: Corien Feikens e.a.
Scenografie en Licht: Vasilis Apostolatos

(tijdelijk) campagnebeeld: Tim Hofman

Doelgroep:
VO (onder- en bovenbouw), MBO, HBO

Wilt u meer informatie over de voorstelling of een geheel vrijblijvende offerte? Klik dan op de button hieronder of mail naar info@tenproducties.nl