I AM HOPE is een voorstelling voor jongeren van 12 jaar en ouder, over klimaatverandering, jeugdprotest en het opgroeien als kind in een minderwaardig systeem. Doel is het creëren van een wij-gevoel in het publiek.

Het verhaal speelt zich af in wereld van zonneschijn en schone schijn. Iedereen lijkt gelukkig, ziet er mooi uit en het is altijd lekker weer. In werkelijkheid wordt de schone schijn allemaal vanuit de overheid gereguleerd. Slecht gedrag wordt afgestraft, evenals slechte looks. Wie niet in het gareel loopt, krijgt strafpunten en wie te veel strafpunten heeft, wordt meegenomen en nooit meer teruggezien. Naar de jeugd wordt niet geluisterd. Het is hen verboden te praten zonder toestemming van een volwassene.

Ook het altijd perfecte weer wordt door de overheid geregeld. Zij doen dit door nanobots de ruimte in te sturen; alle zomers zijn nu heerlijk warm en de kerst is altijd wit. In verborgen studies ontdekt het jonge meisje Hope dat deze nanobots veel meer effect hebben op de atmosfeer dan alleen het reguleren van de weersomstandigheden. Planeten zijn uit hun banen geraakt en daardoor lopen we nu het risico in een zwart gat te verdwijnen of tegen andere planeten te botsen. De schone schijn waarin de mensheid leeft, is een grote indoctrinatie om de naderende apocalyps te verdoezelen. Als Hope hierachter komt, vindt ze een nieuwe missie. Ze gaat in protest en probeert de macht te grijpen, maar wordt als minderjarige hierin tegengehouden. Lukt het haar om de samenleving te redden of eindigt ze in de ‘wat nu’?’

I AM HOPE is een voorstelling waarin het publiek geconfronteerd wordt met de kwetsbaarheid van onze planeet en aangemoedigd om hun stem te laten gelden voor verandering. Deze voorstelling is te boeken voor seizoen 2020/2021.

EDUCATIE
De voorstelling gaat gepaard met een nagesprek met de acteurs in de zaal na afloop van de voorstelling. Tevens is er een lesbrief met daarin een voor- en nales. Wij adviseren deze te gebruiken voorafgaand aan het bezoek.

Duur:70 minuten
Nagesprek:20 minuten
Speeloppervlakte:8 x 6 x 4 meter
Opbouwtijd:3 uur
Afbreektijd:1,5 uur
Speelperiode:doorlopend
Speeldagen:hele week
Educatie:lesbrief & nagesprek met acteurs
Maximum aantal bezoekers
Schoolvoorstelling150 personen
Vrije voorstelling:250 personen

Regie: Abdel Daoudi
Tekst: Scott Beekhuizen
Spel: Corien Feikens e.a.
Scenografie en Licht: Vasilis Apostolatos

(tijdelijk) campagnebeeld: Tim Hofman

Doelgroep:
VO (onder- en bovenbouw), MBO, HBO

Wilt u meer informatie over de voorstelling of een geheel vrijblijvende offerte? Klik dan op de button hieronder of mail naar info@tenproducties.nl