Na 4 prachtige seizoenen hebben we afscheid genomen van Boys don’t cry. Op 16 juni 2019 speelden de boys voor het laatst de voorstelling in een uitverkochte Schouwburg Odeon in Zwolle.

 

 

Synopsis

Opgroeien in een regio waar de ‘glitternicht’ niet jaarlijks door de grachten vaart. Waar ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ het credo is. Het verhaal van twee vrienden die samen – met veel humor – op een eigen manier worstelen met hun identiteit. Een voorstelling over er anders uitzien of eigenlijk iemand anders zijn, en daar keihard op afgerekend worden.

Boys don’t cry is een coming-of-age voorstelling over twee jongens die opgroeien in de Christelijke streken van Oost-Nederland. Boudewijn en Jules vertellen het verhaal van hun vriendschap. Hoe ze samen op vakantie gingen naar Frankrijk, voor het eerst naar de discotheek, hoe Boudewijn Jules steunde in zijn strijd tegen kanker en de nasleep ervan. En hoe de één een gevecht leverde van vijftien jaar om de ander te zeggen wat hij het allermoeilijkste vindt: ik ben homo.

Boys don’t cry is voorstelling van deze tijd, een tijd waarin de grenzen tussen het persoonlijke en het publieke steeds meer aan het vervagen zijn. Alles wat mensen doen of denken moet in het openbaar, ongefilterd en schaamteloos. Theater is wel een filter, en juist dat filter maakt het zo mooi. (uit recensie Theaterkrant)

Boys don’t cry is een op waarheid gebaseerd verhaal.
De voorstelling gaat over serieuze zaken (kanker bij kinderen, homoseksualiteit) en heeft een mooie balans tussen humor en ernst, tussen vrolijkheid en machteloze woede.

[thim-list-events number_posts=”3″]
Duur:60 minuten
Nagesprek:30 minuten
Speeloppervlakte:7 x 10 x 3 meter.
Opbouwtijd:4 uur
Afbreektijd:1,5 uur
Speelperiode:doorlopend
Speeldagen:hele week
Educatie:lesbrief, aanvullende workshop of lessenreeks mogelijk, 6 online verwerkingslessen
Maximum aantal bezoekers
School in theater:200 personen
Vrije voorstelling:250 personen

Regie en tekst: Corien Feikens
Spel en tekst: Boudewijn Koops en Jules van Rijn
Lichtontwerp: Bob Kruiskamp
Geluidsontwerp: Justinus Benstein

Doelgroep:
VO (Bovenbouw), MBO, HBO

Wilt u meer informatie over de voorstelling of een geheel vrijblijvende offerte? Klik dan op de button hieronder of bel direct 06 25 30 25 91