VOORSTELLING Seizoen 24-25 

Fightclub

Een meeslepend verhaal over het systeem achter agressie. Waarom is geweld zo’n veelgebruikte uitlaatklep? Is geweld altijd zinloos? Waarom is true-crime zo interessant en zijn we meer geïnteresseerd in de daders dan in de slachtoffers?

We horen op het nieuws, van jongs af aan op school en van onze ouders dat geweld nooit het juiste antwoord is. Tegelijkertijd zien we grote wereldleiders het om de haverklap inzetten, het eindeloos herhaald in films en games en ons dagelijks leven bestaat uit micro-agressie na micro-agressie. Geweld is overal.

We volgen drie personages die schipperen tussen slachtoffer- en daderschap, leven en dood, die een antwoord zoeken op de vraag: Waarom wordt geweld zo vaak als oplossing gebruikt? Fightclub is geïnspireerd op de gelijknamige film uit 1999.

Duur: 60 minuten | Nagesprek: 20 minuten
Locatie: theater of schouwburg
Opbouwtijd: 3,5 uur | Afbreektijd: 1,5 uur
Speelperiode: vanaf september 2024 | Speeldagen: hele week
Educatie: lesbrief & nagesprek met acteurs
Maximum aantal bezoekers: schoolvoorstelling 200 personen

Voorstelling boeken? Vul via de Boek Nu knop het aanvraagformulier in
of mail Robbin Breuer: robbin@tenproducties.nl

Regie: Corien Feikens
Tekst: Vera Morina

DOELGROEP VO (onder – en bovenbouw), MBO, HBO

Bij deze voorstelling is een verwerkingsles door een theaterdocent vanuit TEN te boeken. Mail ons voor meer info naar robbin@tenproducties.nl.

Meer informatie:
Robbin Breuer (relatiebeheer voorstellingen)
06 20 77 91 55
robbin@tenproducties.nl

Bekijk ook onze andere lopende voorstellingen:

Bullshit

Een spannende thriller over waarheidsvinding. Wat gebeurt er als je zo diep in een fuik belandt van theorieën, dat je de waarheid niet meer van fictie kan onderscheiden. Hoe lang kan je vast blijven houden aan een overtuiging, als je geconfronteerd wordt met direct bewijs van je ongelijk?

Amira gelooft er heilig in. Ze schrijft het op haar profiel, ze herhaalt het in haar video’s, ze deelt het in haar discord: Bobby Jane bestaat niet. Andere mensen trappen er misschien met open ogen in: het verhaaltje van een body positive queer pop queen, die met TikTok viral ging en vanaf daar de Top 40 bestormde. Maar Amira heeft haar eigen research gedaan. Amira weet wat een deepfake is, Amira is op de hoogte van wat je kan met ChatGPT, met Stable Diffusion, met een slim ontworpen Snap-filter. Ze kunnen je alles wijsmaken, vandaag de dag. Maar Amira laat zich niet voorliegen, Amira is slimmer dan dat. Amira weet: Bobby Jane bestaat niet. Bobby Jane is bullshit.
Amira wil niet opscheppen, maar ze is best een big deal in de ‘Fake Bobby’-community van waarheidszoekers en tegendenkers. Het is waar ze haar boyfriend Tommy heeft ontmoet. Tommy is een beetje een complotdenker – hij houdt niet op over de maanlanding, lizard people en 9/11 – maar hij is ook de liefste dude op de wereld.

Ze vinden elkaar in hun voorliefde voor kaassoufflés, Beat Saber en de diepe overtuiging dat Bobby Jane niet bestaat. Dus is de vraag: hoe reageren Amira en Tommy als op een dag Bobby Jane in Amira’s zolderkamer staat?

Duur: 60 minuten | Nagesprek: 20 minuten
Locatie: Theater of Schouwburg
Opbouwtijd: 3,5 uur | Afbreektijd: 1,5 uur
Speelperiode: vanaf januari 2025 | Speeldagen: hele week
Educatie: lesbrief & nagesprek met acteurs
Maximum aantal bezoekers: schoolvoorstelling 200 personen

Voorstelling boeken? Mail Robbin Breuer via robbin@tenproducties.nl

Regie: Corien Feikens
Tekst: Daan Windhorst

DOELGROEP VO (onder – en bovenbouw), MBO, HBO

Bij deze voorstelling is een verwerkingsles door een theaterdocent vanuit TEN te boeken. Mail ons voor meer info naar robbin@tenproducties.nl.

Meer informatie: info@tenproducties.nl

Bekijk ook onze andere lopende voorstellingen:


@