ARCHIEF Fakking Triest! 

Hoe deel je verdriet als je daar geen woorden voor hebt geleerd? Als het gevoel zo groot is dat je je afsluit voor anderen en dat wat je vreugde en warmte bracht verdwenen is? Fakking Triest! gaat over hoe je omgaat met eenzaamheid en isolatie. Als je niet weet hoe je verdriet een plek moet geven en als alles om je heen het alleen zijn uitzichtloos maakt.

Pretpark Snake City, waar Robbie, Zola en CJ werkten en de tijd van hun leven hadden, is gesloten. ’s Nachts kruipen ze door een gat in het hek naar binnen om op hun vast plek te chillen. De drie vrienden missen de drukte van het pretpark en worstelen met hun gevoelens van verveling en eenzaamheid. Vooral Robbie heeft daar veel last van en lijkt steeds net de verkeerde dingen te zeggen. Hij raakt daar gefrustreerd van en zoekt een uitvlucht in het gebruik van lachgas en dingen slopen: waarom zou je praten als je het ook op een andere manier kan uiten? Zola vult alle tijd op met zoveel mogelijk activiteiten omdat ze niet stil wil staan bij haar gevoelens. CJ is vooral met school bezig en wordt onverwacht verliefd. Hoe gaan de drie vrienden hier mee om en kunnen ze er met elkaar over praten? Wat doe je als je je niet gezien en gehoord voelt?

Maxine Palit de Jongh schreef de tekst van Fakking Triest!: ‘Ik vind de puber ontroerend. Er zit op die leeftijd zoveel ongemak en ze zijn zo zoekende. Met Fakking Triest! laat ik personages zien die elkaar uitdagen en zich veilig voelen om kwetsbaar bij elkaar te zijn. Ik wil het hebben over hoe isolement toeneemt en onderzoeken wat ervoor nodig is open te zijn over eenzaamheid voordat iemand zich zo verloren voelt en geen uitweg meer ziet.”

Regisseur Nita Kersten: “Fakking Triest! gaat over eenzaamheid onder jongeren. Eenzaamheid die bij zoveel jonge mensen sluimert onder wat van buitenaf mooi, stoer of geweldig lijkt. Dat willen we in deze voorstelling doorprikken.”

Fakking Triest! werd in oktober 2023 uitgeroepen tot beste jeugdvoorstelling van seizoen 22/23 door Emilie van Heydoorn  (recensent Theaterkrant)

Duur: 70 minuten | Nagesprek: 20 minuten
Opbouwtijd: 4 uur | Afbreektijd: 1,5 uur
Speelperiode: vanaf 10 oktober 2022 | Speeldagen: maandag t/m vrijdag
Educatie: lesbrief, nagesprek met acteurs, theaterdocent in de klas achteraf
Maximum aantal bezoekers: schouwburgvoorstelling 200 personen

Voorstelling boeken? Mail Femme van Theater In School via: femme@theaterinschool.nl

Tekst: Maxine Palit de Jongh
Regie:
Nita Kersten
Spel:
Sebastiaan de Bie, Susannah
 el Mecky en Ziggy Knel
Dramaturgie:
Floor Cremers
Componist: Christopher van der Meer
Scenografie:
Vita Coenen en David Fikkert
Lichtontwerp:
Bas Willekes
Artistieke verantwoordelijkheid:
Corien Feikens
Zakelijke verantwoordelijkheid:
San Jonker
Productie: Sophie Claassen en Robbin Breuer

DOELGROEP VO (bovenbouw), MBO, HBO

Optie 1:
Fotografeer de plek waar jij het liefst alleen bent. Laat met de foto zien hoe waardevol deze plek is voor jou. Denk bijvoorbeeld aan je slaapkamer, tijdens een wandeling met je hond langs het water of zoals de spelers in Fakking Triest: in een verlaten pretpark.

Optie 2:
Laat in een foto jouw aanwezigheid zien door de sporen die je achterlaat. Denk bijvoorbeeld aan een sneeuwengel, graffiti, een afdruk in een weiland of een vies toetsenbord.

Zorg ervoor dat de foto:
• vierkant of staand wordt gemaakt;
• een hoge resolutie heeft (het liefst ongeveer 10 megapixel, bijvoorbeeld 2400 pixels x 2400 pixels of hoger);
• AVG proof is (TEN Producties heeft het recht om de ingezonden foto’s online te delen, af te drukken en te exposeren in het kader van de voorstelling Fakking Triest!).

Mail je foto naar: amber@studioz.nl

CAST & CREATIVES

Nita Kersten
Regie

Maxine Palit de Jongh
Tekst

Sebastiaan de Bie
Spel

Susannah el Mecky
Spel

Ziggy Knel
Spel

Floor Cremers
Dramaturgie

Vita Coenen
Scenografie

David Fikkert
Scenografie

Christopher van der Meer
Compositie

Bas Willekes
Lichtontwerp

Sophie Claassen
Productie


@