ARCHIEF Boys Don’t Cry

Opgroeien in een regio waar de ‘glitternicht’ niet jaarlijks door de grachten vaart. Waar ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ het credo is. Het verhaal van twee vrienden die samen – met veel humor – op een eigen manier worstelen met hun identiteit. Een voorstelling over er anders uitzien of eigenlijk iemand anders zijn, en daar keihard op afgerekend worden.

Boys Don’t Cry is een coming-of-age voorstelling over twee jongens die opgroeien in de christelijke streken van Oost-Nederland. Boudewijn en Jules vertellen het verhaal van hun vriendschap. Hoe ze samen op vakantie gingen naar Frankrijk, voor het eerst naar de discotheek, hoe Boudewijn Jules steunde in zijn strijd tegen kanker en de nasleep ervan. En hoe de één een gevecht leverde van vijftien jaar om de ander te zeggen wat hij het allermoeilijkste vindt: ik ben homo.

Boys Don’t Cry ging op 13 september 2015 zijn premiere. Op 16 juni 2019 speelde de voorstelling zijn derniere. Ruim 30.000 jongeren en volwassenen zagen deze voorstelling.

Regie en tekst: Corien Feikens
Spel en tekst: Boudewijn Koops en Jules van Rijn
Lichtontwerp: Bob Kruiskamp
Geluidsontwerp: Justinus Benstei

CAST & CREATIVES

Corien Feikens
Regie en tekst

Boudewijn Koops
Spel en tekst

Jules van Rijn
Spel en tekst


@