De turbulente wereld van jongeren:
van toeschouwer naar gesprekspartner

Logo TEN Teach 2018

Op dinsdag 13 november organiseert TEN Producties TEN Teach 2018. Tijdens deze conferentie kun je meerdere voorstellingen bekijken uit ons VO en MBO aanbod en kun je inspirerende workshops van onze partners volgen (zoals Bureau Halt, Fier! en Movisie). De workshops gaan, net als onze voorstellingen, over moeilijke thema’s uit de huidige jeugdcultuur, zoals social media, sexting, grooming en loverboys, culturele diversiteit, educatie en nog veel meer. Op deze pagina wordt steeds het actuele programma getoond en kun je je aanmelden via een inschrijfformulier voor TEN Teach 2018. Hopelijk zien we je dinsdag 13 november!

TEN Teach verplaatst naar dinsdag 13 november 2018

Helaas hebben we moeten beslissen om de conferentie te verplaatsen naar het najaar. We hebben tot op heden veel positieve reacties mogen ontvangen. Maar de besluitvorming binnen organisaties vindt over meerdere schijven plaats en neemt dus veel tijd in beslag. Daarom hebben we nog niet genoeg aanmeldingen ontvangen.  

Gelukkig is er ook goed nieuws: we hebben een nieuwe datum gevonden! Dit betekent dat TEN Teach 2018 op dinsdag 13 november in Schouwburg Odeon te Zwolle zal gaan plaatsvinden.

Presentatie Sophie Hilbrand

Voor wie?
Je staat dagelijks in contact met jongeren en je weet tot op bepaalde hoogte wat er bij ze speelt, je ziet elke dag in welke turbulente tijd ze nu leven. De technologie neemt een steeds grotere vlucht, de mogelijkheden zijn eindeloos geworden. Er is een complete wereld waar je als volwassene wel toegang tot hebt, maar die je niet altijd even goed begrijpt. Die wereld heeft natuurlijk invloed op de jongeren van nu. Daarbij wil jij een veilige sfeer creëren in de groep en daarbuiten, zodat deze onderwerpen bespreekbaar worden en blijven.

Wat gaat er gebeuren?
De conferentie gaat over de belangrijke thema’s die spelen in de wereld van jongeren, denk bijvoorbeeld aan sexting, somberheid, grooming, chronische ziekte en (cyber-)pesten, en over jouw rol daarin. Over hoe je bepaalde onderwerpen bespreekbaar kunt maken op school of in de klas. Over de rol van theater en educatie in dit proces. Hoe je via de voorstellingen een stap zet ín die turbulente wereld van jongeren. Ons doel is om je tijdens deze conferentie handvatten te geven om eerdergenoemde onderwerpen bespreekbaar te maken, door alle lagen heen. Van docent tot leerling, tussen jongeren onderling, tussen onderwijsmanagers, etc.

Wat gaat het kosten?
Als je je snel aanmeldt voor de conferentie kun je gebruikmaken van de Earlybirdkorting, dan betaal je €235,-. Als ze op zijn betaal je €255,- per toegangskaart.

Wat krijg je?
Naast hoogstaande voorstellingen en een ruime keuze uit inspirerende workshops, krijg je natuurlijk ook gewoon lekkere koffie en thee, een fijne lunch en een borrel aan het einde van de dag. Als extraatje vind je op de website van TEN Teach nog allerlei extra informatie, als aanvulling op alle informatie en werkvormen die je hebt meegekregen tijdens de conferentie. Zodat je kennis up-to-date blijft!

Aan het einde van het programma krijg je van ons een certificaat van deelname. We zien je graag dinsdag 13 november in Schouwburg Odeon te Zwolle.

VOORSTELLINGEN

TEN Producties maakt voorstellingen met de turbulente wereld van jongeren als uitgangspunt, we willen het gesprek op gang brengen, de kloof tussen professional en leerling/student kleiner maken. Dit doen we door in te gaan op thema’s die in de wereld van jongeren voorkomen. Denk daarbij aan thema’s als sexting, depressie, seksualiteit, grooming, loverboys, chronische ziekte en (cyber-)pesten. We houden de toeschouwer een spiegel voor, over gedrag en thema’s die ons verbinden. Waar ligt jouw verantwoordelijkheid en wat doe je daarmee? 

Boys don't cry
Whatsappening
Teun
Offline

WORKSHOPS

Naast de voorstellingen en de nagesprekken is er een breed scala aan workshops te volgen, die allemaal als doel hebben je naar huis te sturen met een schat aan kennis en handvatten waarmee je als professional in gesprek kan gaan en blijven met de jongeren waarmee je werkt, je collega’s, je leidinggevenden en je team. Hieronder kun je het actuele aanbod workshops bekijken.

Workshop MOVISIE

Werken aan een veilig LHBT-klimaat 
Movisie heeft een stappenplan gemaakt voor ontwikkeling van interventies voor acceptatie van lesbische vrouwen, homo mannen en biseksuelen. Dit stappenplan helpt je om je doelgroep meer mee te kunnen geven over acceptatie en tolerantie ten opzichte van homoseksualiteit.

Workshop Henno Oldenbeuving

Trends en motivatie
Een inspirerende sessie waarin Henno je uitdaagt en enthousiasmeert om jouw doelgroep met lef te begeleiden. Kennis van trends helpt je als professional in het begrijpen van de huidige generatie jongeren en om meer aansluiting te kunnen vinden bij hun belevingswereld.

Interactieve workshop waarin je verschillende werkvormen aangereikt krijgt om beter om te kunnen gaan met de moeilijke thema’s die spelen bij jouw doelgroep. Bewustwording van je eigen gevoel, jouw rol, je normen en waarden is essentieel. Durf jij je kwetsbaar op te stellen?

Bureau Jeugd en Media

Risico’s mediagebruik jongeren
Het mediagebruik van jongeren speelt zich af buiten het gezichtsveld van professionals. Wat beleven de jongeren online en wat hebben ze van ons als professional nodig om zich te wapenen tegen de risico’s van media gebruik?

workshop-fier

Loverboyproblematiek ‘Vertel het mij alsjeblieft’, door Nathan de Vries (bekend van BNN)
Slachtoffers van loverboys en (seksueel) geweld – en vijf bekende Nederlanders gaan samen de strijd aan tegen mensenhandel. Door fragmenten uit de documentaire en een actieve werkvorm leer je als professional beter om te gaan met deze problematiek.

Workshop RESPECT EDUCATION FOUNDATION

Persoonlijk én professioneel!
Als professional sta je voor een groep met je eigen persoonlijkheid. Of je nu wil of niet je neemt altijd jezelf mee. Welk rolmodel ben jij? In deze workshop bespreken we de balans en mogelijkheden en geven we concrete en inzetbare tools. Die kun je de volgende dag meteen inzetten in je werkveld.

Workshop Culturele Diversiteit

Door TEN Producties & gastspreker
Tijdens deze workshop gaan we samen op zoek naar manieren om om te gaan met diverse culturele en religieuze achtergronden van jongeren, in combinatie met de thema’s die spelen in hun jonge leven. Hoe kun je hen begeleiden, wat kun je als professional doen voor ze in het geval van nood? Vraagt dit om een specifieke aanpak?

Grensoverschrijdend (online) gedrag
Ongewenste sexting is een voorbeeld van jeugdcriminaliteit, en dus strafbaar. Maar vaak heeft het niet veel te maken met zedenproblematiek en is het pubergedrag. Halt en Rutgers hebben een interventie ontwikkelt: ‘Respect Online’. In deze interactieve workshop gaat over deze interventie en over jouw rol als professional.