Documentaire ‘Vertel het mij alsjeblieft’

Door Nathan de Vries – bekend van BNN en medemaker van de documentaire

Logo Fier!

Zes cliënten van Fier –  slachtoffers van loverboys en (seksueel) geweld – en vijf bekende Nederlanders gaan samen de strijd aan tegen mensenhandel. In de documentaire ‘Vertel het me alsjeblieft’, gemaakt door de cliënten van Fier, delen ze hun verhaal over hoe ze in handen vielen van een loverboy en interviewen ze bekende Nederlanders over de werkwijze van mensenhandelaren. De documentaire is onderdeel van het voorlichtingsaanbod van Fier voor scholen, sportverenigingen en hulpverleningsinstanties. 

Loverboyproblematiek is een vorm van kinder- en mensenhandel. Het is een van de grootste en snelst groeiende vormen van criminaliteit ter wereld. Loverboys maken een meisje doelbewust emotioneel afhankelijk door (de belofte van) het aangaan van een liefdesrelatie, om hen vervolgens uit te buiten in de prostitutie. Meestal blijft het niet bij prostitutie en vindt de uitbuiting op meerdere manieren plaats. Meisjes worden bijvoorbeeld gedwongen om telefoonabonnementen of leningen af te sluiten of dure aankopen te doen op hun eigen naam.

Opbouw

– Wie zijn die loverboys en wat doen ze?

– Wie zijn die meisjes die hiermee te maken hebben?

– Hoe belanden jongeren in het web van een mensenhandelaar?

Het is belangrijk dat er bewustwording ontstaat over de loverboyproblematiek en de methode. Tijdens de workshop gebruiken we de documentaire ‘Vertel het me alsjeblieft’; gemaakt door jongeren die het zelf hebben meegemaakt. Zij delen hun verhaal samen met bekende Nederlanders, waaronder Nathan de Vries. Hij zal deze workshop dan ook geven. Naar aanleiding van fragmenten uit de documentaire wordt het onderwerp interactief behandeld in deze workshop.

 

Nathan de Vries

Nathan-de-Vries

Trailer documentaire 'Vertel het me alsjeblieft'