School in het theater, of theater op school

Al onze voorstellingen hebben als doel om het gesprek met jongeren of kinderen op gang te brengen. Daarom hebben we voor elke voorstelling materiaal gemaakt waarmee de docent/begeleider/leerkracht aan de slag kan.

Boys Don’t Cry en Teun, die geschikt zijn voor 15 jaar en ouder, hebben beiden een nagesprek. Voorafgaand ontvangt de school een docentenhandleiding, met alle ins & outs met betrekking tot de voorstelling. Na afloop is er een nagesprek met de acteurs, zij stellen vragen een de groep en brengen daarmee het gesprek op gang. Daarna kan de begeleider in de klas bepaalde onderwerpen uitdiepen met behulp van de online lessen. Elke les behandelt een thema uit de voorstelling, denk bijvoorbeeld Identiteit of Depressie.

De voorstellingen die gemaakt zijn voor onderbouwleerlingen, Whatsappening?! en Offline, hebben ook een nagesprek met de acteurs. Daarnaast is er online les die in de klas kan worden opgepakt door de leerkracht. Vaak volgt deze kort op of direct na de voorstelling.

Ook hebben we een voorstelling voor acht jaar en ouder, dit is vanaf groep 5. In een voorles kan de meester of juf duidelijk maken aan zijn of haar leerlingen hoe het werkt in het theater en waar de voorstelling over gaat. In de nalessen wordt dieper ingegaan op het thema van de voorstelling.

Wil je een voorstelling boeken voor jouw school of klas? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *