2832-1517779488

Corien Feikens | Artistiek leider & Acteur/Maker

Corien Feikens werd op 18 september 1988 geboren in Groningen. In 2011 studeerde zij af aan ArtEZ Academie voor Theater te Zwolle. Sinds het afronden van de academie is ze werkzaam als theatermaker van voorstellingen bij o.a. TEN Producties.

Zo maakte zij in 2013 de voorstelling Offline over digitaal kinderlokken en in 2014 de voorstelling Whatsappening?! over cyberpesten. In 2015 maakte ze de voorstelling Generatie XXX over sexting en online grenzen. Dit was de voorloper van de uiteindelijke voorstelling TEUN (2016).

Naast Artistiek leider van TEN Producties werkte ze als regisseur bij Theater Young Ones in Zwolle. Ook is zij sinds haar afstuderen actief bij Theatergroep Grupo Revolver, als actrice in De MailorderbruidWat er achter blijft en Alsof er wat te vieren valtAls ik nerveus word maak ik fouten en Yes Boss, maar ook als schrijfster en regisseur van In ‘t Russisch en Wanda. Voor In ’t Russisch ontving zij diverse juryprijzen. Voor Yes Boss ontving ze de festivalprijs op het Café Theater Festival 2016.

In juni 2015 richtte Corien samen met Martijn Straathof binnen RiMa-Educatie het theatergezelschap TEN Producties op. Haar eerste voorstelling bij TEN producties is Boys don’t cry, die werd lovend ontvangen door publiek en critici. In augustus 2016 schreef zij samen met Boudewijn Koops de voorstelling TEUN, waarin ze beiden de rollen voor hun rekening nemen. Deze ging in augustus 2016 in première. In 2017 schreef zij Uit de Maat waarmee ze een nieuwe doelgroep bereikte. Deze voorstelling is in september 2018 in premiere gegaan. Ook was ze afgelopen seizoen te zien in De Wilde Deerne een samenwerking met de Zwolse Stadsproductie. Komend seizoen zal zij gaan werken aan de nieuwe voorstelling No Joke voorstelling over racisme en vooroordelen binnen de schoolcultuur.