Nog meer mooie producties!

09-09-2021

Het schrijven van een vier-jarenplan is niet zo gepiept. Je hebt tijd nodig om echt tot de core te komen van wat je wilt met je gezelschap in de toekomst. En moet je ineens verzinnen wat voor thema’s er over 3 jaar spelen bij je publiek. Een onmogelijke opgave leek het, maar eenmaal schrijvende kwamen de visioenen al snel.

Begin 2020 maakten we al een start voor ons 21-24 plan, toen we een aanvraag schreven voor het Fonds Podium Kunsten. Onder de noemer ‘niet geschoten is altijd mis’ smeten we de woorden op papier, met als gevolg dat we op laatste moment nog duizenden woorden moesten schrappen. Helaas bleek het plan (nog) niet sterk genoeg en werden wij, net als alle andere aanvragers in Overijssel, niet positief beoordeelt. Een domper, want Corona en wat nu?

De Provincie liep door COVID-19 ook vertraging op, waardoor het vierjarenplan pas in juni 2021 ingeleverd kon. Wederom een strijd tegen de klok, want de window waarin duidelijk werd aan welke voorwaarden we moesten voldoen en het sluiten ervan, duurde 3 weken. San en ik schreven dagen achtereen, en gelukkig waren er hele bekwame mensen die met ons meelazen en ons voorzagen van constructieve feedback. Met klotsende oksels (juni was de enige warme maand dit jaar) leverden we het plan in. En een paar weken geleden kwam eindelijk het verlossende woord eruit, of eerlijk gezegd het appje. Ik had San nog niet gesproken of mijn inbox stond vol met felicitaties. Omgekeerde volgorde, maar San en ik hebben het op afstand via Skype kunnen vieren.

foto: Bas Willekes

De commissie schreef lovende woorden; er is veel waardering voor de intensieve wijze waarop wij ons richten op ons publiek, onze thema’s zijn aansprekend en we zijn onderscheidend ten opzichte van het bestaande aanbod voor jongeren. We hebben betekenis voor de versterking van het maakklimaat in de Provincie en de impact die we maken op ons cultureel- en sociaal diverse publiek noemen ze indrukwekkend.

Voor ons betekent het vooral dat we de komende jaren nog meer belangrijke producties kunnen maken, nog meer jongeren in aanraking met theater kunnen brengen en nog meer systemen  kunnen blootleggen en denkpatronen kunnen doorbreken. 

En we gaan ons team uitbreiden!  Zie de vacatures!!

Corien Feikens
Artistiek Leider


@