Home / Jules van Rijn

Jules van Rijn

Jules van Rijn werd geboren op 14 oktober 1986 in Enschede. In 2015 studeerde hij af aan ArtEZ Theater Docent in Zwolle.

Sinds zijn afstuderen is Jules werkzaam als docent theater bij De Kunstbeweging in Emmen en Kunsteducatie Nederland in Zwolle. Daarnaast is Jules werkzaam als acteur. In 2010 vertolkte hij de titelrol in de familiemusical De nieuwe avonturen van Dolfje Weerwolfje (Theater Terra).

Naast acteren en doceren is hij ook bekend met het ontwikkelen van educatief lesmateriaal rondom voorstellingen. In 2013 heeft hij een educatief lespakket met een daarbij horende dvd ontwikkeld rond de voorstelling Hansa van Toneelschap Beumer en Drost.

De voorstelling Boys don’t cry, gaat over het leven van Jules en Boudewijn. Jules heeft in het verleden twee keer kanker gehad en dat zit in de voorstelling verwerkt. Hij hoopt met de voorstelling iets positiefs mee te geven aan het publiek. Hij laat in de voorstelling zien hoe hij op een positieve manier om gaat met nare dingen die hem zijn overkomen.

In de toekomst zal hij zich blijven bezighouden met acteren en lesgeven.

Top