Home / Het gezelschap / Corien Feikens

Corien Feikens

Corien Feikens werd op 18 september 1988 geboren in Groningen. In 2011 studeerde zij af aan ArtEZ Academie voor Theater te Zwolle. Sinds het afronden van de academie is ze werkzaam als theatermaker van educatieve voorstellingen bij RiMa-Educatie.

Zo maakt zij in 2013 de voorstelling ‘Offline’ over digitaal kinderlokken. In 2014 de voorstelling ‘Whatsappening?!’ over cyberpesten en in 2015 de voorstelling ‘iBep en iTed’ over senioren en gebruik van de iPad.
In 2015 maakte ze de voorstelling ‘Generatie XXX’ over sexting en online grenzen. Deze voorstelling was de voorloper van het uiteindelijke resultaat: ‘Teun’ (2016)

Buiten RiMa-educatie werkte ze als regisseur bij Theater Young Ones in Zwolle. Ook is zij sinds haar afstuderen actief bij Theatergroep Grupo Revolver, als actrice in De Mailorderbruid, Wat er achter blijft en Alsof er wat te vieren valt, Als ik nerveus word maak ik fouten en Yes Boss, maar ook als schrijfster en regisseur van In ‘t Russisch en Wanda. Voor In ’t Russisch ontving zij twee juryprijzen. Voor Yes Boss ontvingen ze de festivalprijs op het Café Theater Festival 2016

In juni 2015 richtte Corien binnen RiMa-Educatie het theatergezelschap TEN Producties op. Haar eerste voorstelling bij TEN producties is ‘Boys don’t cry‘ die lovend werd ontvangen door publiek en critici.

In augustus 2016 schreef zij samen met Boudewijn Koops de voorstelling Teun, waar ze beide ook de rollen voor hun rekening nemen. Deze ging op 27 en 28 augustus in premiere in Schouwburg Odeon.

Momenteel werkt zij aan een muzikale jeugdvoorstelling voor primair onderwijs.

corien@tenproducties.nl

Top