Home / Boudewijn Koops

Boudewijn Koops

Boudewijn Koops werd geboren op 27 februari 1985 in Enschede. In 2013 studeerde hij af aan ArtEZ Academie voor Theater te Zwolle.

Al voor zijn studie speelde Boudewijn twee seizoenen in de succesvolle Tv- serie van Herman Finkers, ‘Van jonge leu en oale groond.’ Tijdens zijn studie aan ArtEZ speelde Boudewijn in verschillende producties, één van de hoogtepunten was zijn rol als voetballer in de voorstelling ‘In Blessuretijd’ (Regie: Geert Lageveen). Een voorstelling in opdracht van FC Twente.

In zijn derde jaar aan de academie werd hij opgemerkt door Sjoerd Wagenaar (artistiek leider) van locatietheatergezelschap De PeerGrouP. Bij de PeerGrouP kreeg Boudewijn de kans om zich te ontwikkelen als acteur en theatermaker. Zo speelde hij in 2012 zijn eerste hoofdrol bij De PeerGrouP in de voorstelling ‘Het verdwenen Veen’ van theatermaker Henry Alles. In dat zelfde jaar speelde Boudewijn ook in een buitenlandse productie ‘Rebecca Riots’ een samenwerking tussen The National theatre of Wales en De PeerGrouP. Hij blijft daarna betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe voorstelling van The National Theatre of Wales. In 2013 speelde Boudewijn een hoofdrol in de reizende locatievoorstelling ‘Once upon a time in het veen’ (Regie: Paul van der Laan, Bambie). In 2014 speelde Boudewijn zijn eerste rol in een jeugdtheaterproductie genaamd ‘SCHEET’ (Regie: Rogier in ’t hout, Klokhuis).

In 2015 speelde hij wederom als ‘voetballer’ in meerdere commercials van het biermerk Heineken, die speciaal gemaakt werden rondom de finale van de Champions league.

Sinds 2012 is Boudewijn de regisseur van ‘Het historisch schouwspel Den Ham’, een Community-Art project met meer dan 250 spelers die jaarlijks rond Kerst een productie maken over een periode uit geschiedenis van Den Ham.

Als docent werkt Boudewijn sinds 2014 voor Kunsteducatie Nederland en is hij in 2015 verbonden aan het Meander-college (Kunstprofiel school Zwolle) als Docent Theater en Kunst Algemeen.

Naast zijn theaterwerkzaamheden is Boudewijn ook presentator, zo is hij o.a. te zien op het ‘Het stadsfestival Zwolle’, ‘De Bruisweken’, ‘Het Bevrijdingsfestival’ en mocht hij de (her)opening van Museum de Fundatie en Poppodium Hedon presenteren. In 2015 was hij de gastheer van 200 jaar Koninkrijk en mocht hij het Koninklijk paar ontvangen in Zwolle.

In september 2015 ging de voorstelling Boys don’t cry van TEN Producties in première. De met vijf sterren bekroonde voorstelling was de tweede samenwerking van Koops met regisseuse Corien Feikens. In augustus 2016 schreef hij samen met Corien de voorstelling Teun, waarbij ze de rollen ook voor hun rekening nemen. In de toekomst zal Boudewijn betrokken blijven met Corien bij TEN Producties. Samen zijn ze bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe voorstelling die in 2017 in premiere zal gaan.

Top